Info

Fiskekompisen - fiske räddar liv

Någon har sagt att ”Fiske är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga” ett påstående som vi skriver under på då fiske för oss handlar om livet, ett liv kantat av vatten. Vi som leder podden är Fredrik Löwgren och Johan Malm.
RSS Feed
Fiskekompisen - fiske räddar liv
2024
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: 2023
Dec 11, 2023

God Jul alla fiskekompisar! Vi närmar oss den största av högtider där maten för många står i centrum. Johan finskgravar lax och gör en knorr på inkokt lax. Vi snackar med Jonathan Odqvist som kan det mesta som man behöver veta om lutning! Dessutom hör vi med Gunnar Westrin hur han firar sina Jular! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Nov 27, 2023

Så var det åter dags att summera en fiskesäsong. Men något har skavt under året, en känsla, en tanke om att detta år nog för många var en katastrof. Urdåligt rent ut. Johan och Fredrik sätter tänderna i vad som hände och hör med meteorologen vädernils om årets nyckfulla väder men snackar också med den duktige fiskaren @Lars Munk om dennes erfarenheter från året. Dessutom avslutas programmet med att vi recenserar fiskejulkalendrar inför den stundande julen! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Nov 13, 2023

Fredrik och Skipper ger sig ut i senhösten för att jaga mäktiga abborrar. Lätta spön, stora gummibeten och ryttlande borrar som spänner och drar! Det blir en toppendag med många fina drillar. Dessutom hör vi abborrälskaren Jens Byholm om dennes passion för abborrfisket och dessutom bjuder han oss på tips angående hur man fångar de riktigt stora individerna! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Oct 30, 2023

Dimslöjorna sveper ut över strömmen, aftonen nalkas. I dunklet är det svårt för ögat att få fäste och de övriga sinnena skärps. Det är nu de oförklarliga nalkas, händelser vid vattnet som inte lätt låter sig förklaras. Veckans avsnitt går i Halloweens tecken och många hårresande berättelser från alla er lyssnare kommer pryda detta avsnitt. Dessutom hör ni Johan @flydork berätta om sjöodjuret och Pelle Klippinge förtälja storyn om den hemsökta fiskeboningen, om ni vågar lyssna vill säga… Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Oct 16, 2023

The "Fishing buddy" takes you back to your childhood memories, what started it all? Tune in and listen to Johan and Fredrik struggling with their Swenglish whilst listening to Finlay Taylor, a young great flycaster from Scotland in this unique English episode! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Oct 2, 2023

Av alla gadgets, prytslar och pinaler inom flugfisket är nog rullen den mest bortglömda! Men i veckan väljer Fiskekompisen att hylla denna skapelse och går till botten med vad rullens essäns egentligen är! Dessutom koras nordens bästa tillverkare, vi intervjuar Danielsson och avslutar med en finfin tävling så in och lyssna! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Sep 18, 2023

Hösten är vandringsöringarnas tid. Johan och Fredrik har fixat stuga vid öringsvattnet och tänker fiska hårt som proffsen efter de skygga klunsarna. Stuggranne visar sig också vara öringlegendaren Micke Lindström och kompisarna får en massa tips! Den goda stämningen börjar dock sakta grumlas i takt med napplösheten och tillslut är humöret rent ilsket. 
Så hur går det? In och lyssna! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Sep 4, 2023

Det är en katastrof som händer just i detta nu. Återigen bevisas att människan sätter vinst före ekologi och industri före natur. Strömmingen är hotad och Östersjön med den. Veckans avsnitt försöker förklara varför vi hamnat i denna kris och vad som görs och behöver göras för att vända utvecklingen. Hör surströmmingsakademins ordförande Jan Sahlén om hur småskaligheten påverkas. Hör Konrad Stralka på Baltic waters och deras arbete för att belysa fiskeindustrin och hör Mikaela Bergenius Nord på SLU gällande vad forskningen visar. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Aug 21, 2023

Välkommen till en ny säsong med Fiskekompisen! Efter sommaruppehållet känns det toppen att åter komma igång och som första avsnitt bjuder vi på ett mysfiske bland sländor och timotej! Sommaren var ny, vattnet låg blank och fisken vakade! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Aug 7, 2023

Här kommer det sista avsnittet med våra fantastiska sommarvärdar - Baitbox! Vad gjorde dom i sommar? Hur gick det? Fick dom någon fisk? Blev dom magsjuka, anfallda av renar? Vem fick mest fisk och är dom fortfarande fiskekompisar? Och snart så kör Johan och Fredrik igång med en ny poddsäsong! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Jul 24, 2023

Till en rad av eminenta sommarvärdar bjuder Fiskekompisen nu in Baitbox-killarna! I fem avsnitt får vi andas sommar med dem och lyssna både till grabbarna som team men också individuellt. Njut av sommaren med våra sommarprat så ska vi fiska ihop lite avsnitt till er att lyssna på i vinter☀️ Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Jul 10, 2023

Till en rad av eminenta sommarvärdar bjuder Fiskekompisen nu in Baitbox-killarna! I fem avsnitt får vi andas sommar med dem och lyssna både till grabbarna som team men också individuellt. Njut av sommaren med våra sommarprat så ska vi fiska ihop lite avsnitt till er att lyssna på i vinter☀️ Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Jun 26, 2023

Till en rad av eminenta sommarvärdar bjuder Fiskekompisen nu in Baitbox-killarna! I fem avsnitt får vi andas sommar med dem och lyssna till både grabbarna som team men också individuellt. Njut av sommaren med våra sommarprat så ska vi fiska ihop lite avsnitt till er att lyssna på i vinter. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Jun 12, 2023

Sommarvärdarna i år är Baitboxkillarna! I fem avsnitt får vi andas sommar med dem och lyssna till grabbarna som team men också individuellt. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

May 29, 2023

Delad glädje är dubbel glädje heter det ju. Kanske är det också därför fiskeklubbar går som tåget trots föreningsdöd och samtidens individualism. I veckans avsnitt djupdyker vi i sportfiskeklubbens betydelse med hjälp av sportfiskarnas Oscar Trowald. Dessutom får ni följa med på bal i firandet av Västerbottens sportfiskeklubb som alldeles nyligen fyllde 100 år! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

May 15, 2023

Så var ännu en vinter till ända och det var åter dags att greppa spöna för en mycket efterlängtad premiär! Fåglarna var tillbaka, rådjuren hade kommit ut från skogen och under ytan lurade läckra fiskar att försöka lura! Johan och Fredrik hade dock lite för många egna tankar på var premiären skulle ske och det blev en premiär på vår sitt håll! Häng med ut i våren och gissa vem det gick bäst för! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

May 1, 2023

Med våren kommer stigande temperaturer och allt vanskligare isar. Fiskekompisen tar sig i veckans avsnitt bokstavligen vatten över huvudet och försöker sprida kunskap om hur man ska göra när isen under en brister, ni vet när pimpelsuget överträffar konsekvenstänket. Det blir intervju med iskännaren Viktor, snack med sjukvården gällande hypotermi och slutligen isvak för att testa skillsen! Dessutom pratar vi med Thermotic vars revolutionerande underställ kan rädda liv!

May 1, 2023

Med våren kommer stigande temperaturer och allt vanskligare isar. Fiskekompisen tar sig i veckans avsnitt bokstavligen vatten över huvudet och försöker sprida kunskap om hur man ska göra när isen under en brister, ni vet när pimpelsuget överträffar konsekvenstänket. Det blir intervju med iskännaren Viktor, snack med sjukvården gällande hypotermi och slutligen isvak för att testa skillsen! Dessutom pratar vi med Thermotic vars revolutionerande underställ kan rädda liv! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgen. 

Apr 17, 2023

Det börjar som i alla skräck filmer.. allt verkar så bra men man känner på sig att det kommer att bli dåligt! Johan tar sig vatten över huvudet och får krypa hem med svansen mellan benen mot MAX hamburgare😂 Men hur bör man förbereda sig och vad är viktigt för att överleva? Häng med fiskekompisen ut på en öde ö! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Apr 3, 2023

Nog fanken önskar man bättra på sin fiskelycka om det går. Ibland kanske via nya beten, ibland är det nya spön eller oprövade metoder men många av oss går faktiskt längre än så. Skrock har varit ett omåttligt populärt sätt i våra kretsar under oöverskådlig tid men är det fortfarande lika populärt och håller skrocken på att ändras och ta nya former? Fiskekompisen reder i veckans avsnitt i helt ovetenskapliga metoders möjligheter, offring, lyckobringare, do’s and dont’s och annat spännande! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Mar 20, 2023

När det går mot vårvinter går de stora abborrarna till, brukar det heta. Fiskekompisen blåser dammet av pimpelgrejerna och ger sig ut på vårisarna på jakt efter det tunga hugget. Borrarna spinner, maggoten träs och knyckande händer i vårsolen! Det blir några trevliga möten och roliga upplevelser men hur det blev med abborrarna får ni lyssna efter! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Mar 6, 2023

Öringen är ju älskad av så många av oss. Stor, gäckande och vacker men inte helt lätt att lura till hugg! I veckans avsnitt djupdyker vi i de kanske vassaste flugmönstren för uppgiften! Plotten är åter att alla flugor i världen brinner upp och att våra gäster bara lyckas rädda ett mönster! Luta er tillbaka och sug åt er kunskaper av kanske Sveriges främsta öringsfiskare tillika flugbindare för vad sägs om; Andreas Andersson, Jon Hansson, Karl Önning, Micke Lindström, Magnus Nygren och Daniel Bergman! Fiskekompisen av Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Feb 20, 2023

Det var tänkt att bli sommarens njutbara höjdpunkt, en vecka i ostigad terräng. Vädret skulle vara perfekt, öringarna hungriga och vi på topp. Kanske kunde vi också erbjuda säsongens kanske bästa avsnitt till alla er lyssnare. Men så slog verkligheten till som en rak höger i mellangärdet, poff! Allt hände. Misstag, olycksaliga olyckor, ren och skär nybörjarklantigheter, och skitväder som topping. Men nog fick vi fisk så in och lyssna på ett avsnitt som blev rätt kul om än inte som planerat🎣

Feb 6, 2023

Alla vi som älskar att fiska och därför bryr oss om naturvärden och ekologin behöver förkämpar som bär våra ord till maktens korridorer. I veckans avsnitt pratar vi med tre viktiga organisationer gällande hur dessa ser på framtiden och vad som är planerat för 2023. Ni möter Thomas Johansson från Stiftelsen för östersjölaxen, John Kärki från Sportfiskarna och Christer Borg från Älvräddarna. Lyssna till deras viktiga arbete och stöd dem gärna för en ljusare framtid längs våra vatten! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Jan 23, 2023

Att samlas runt en brasa efter en dag ute vid vattnet måste nog anses som en given höjdpunkt. Den spirande värmen som jagar fukten ur kläderna, doften av kokkaffet som sjuder och lågornas förföriska visuella dans. Kanske är det välbehaget som också lockar till samtalet? För det är runt lägerelden storysarna börjar flöda, erfarenheter, händelser och skratten! Fiskekompisen njuter på vid elden i detta avsnitt men ringer också några mästare på området eller vad sägs om Lemmelkaffe, lumberjackpipes och Mattias Norberg som skrivit boken Konsten att elda! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

1 2 Next »