Info

Fiskekompisen - fiske räddar liv

Någon har sagt att ”Fiske är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga” ett påstående som vi skriver under på då fiske för oss handlar om livet, ett liv kantat av vatten. Vi som leder podden är Fredrik Löwgren och Johan Malm.
RSS Feed
Fiskekompisen - fiske räddar liv
2024
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: 2016
Dec 31, 2016

Jo snacka går ju alltid, men vad är det egentligen Fredrik och Johan agnar efter? Vad menar de med att alla fiskare, oavsett disciplin här har en podd att nappa på?  Grabbarna öppnar sina flugaskar och summerar varför det blev en podd! Årets sista avsnitt med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Dec 19, 2016

Äter sälar julbord? Nä, men de äter väl en massa fisk. I veckans avsnitt vänder Fiskekompisen ut och in på jultraditionerna och spisar både fisk och säl. Och vad finns det egentligen för fisketraditioner förknippat med julen? Oraklet Leif Milling hjälper oss bena ut den fisken! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Dec 5, 2016

Fiskekompisen Fredrik ger sig ut på öringsodyssé i fiskeparadiset Sorsele. Likt Odysseus måste han tampas med vädrets makter, genomlida äventyr och undvika att starta krig med Finland? Vid kusten lämnas Johan, vår egen Penelope som har ett och annat att säga om det. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Nov 21, 2016

I veckans avsnitt tar sig Fiskekompisen sig an återväxten. Bolibompa blandas med Pawlows hundar och lite mjölk till en ungdomlig smoothie. Till vår hjälp har vi barnpsykolog Mona Holm och Oscar, ungdomsansvarig på Sportfiskarna. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Nov 7, 2016

När Fredrik höjer truckerkepsen till skyarna rättar Johan i avsmak till slipsen. Hur får man egentligen se ut vid strömmen och är kläderna viktiga? Fiskekompisen reser enkom till London för att prata stil. Men varför får Fiskekompisen sitt första hatmail. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

Oct 24, 2016

Jubileum med pompa och ståt när Fiskekompisen återkommer till Rickleån. Men oj, nu blev det känsligt när en gravid mamma fastnar på kroken! Men vilken bjässe och vilken mastig moralkaka Fiskekompisen får ta sig an. Oraklet Daniel från Ume/Vindelälvens fiskeråd hjälper oss rätta till våra omoraliska linor. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm. 

Oct 10, 2016

Den är ful, fet och fenlös, menar Johan. Och put&take är en styggelse. Gammalmodigt tänkande, säger Fredrik och tar med regnbågsskeptikern Johan för frälsning. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Sep 26, 2016

Så jävla ensam! Döden, döden, döden, sa Astrid Lindgren. Ta det lugnt, säger Fredrik till Johan. Vi är alla Fiskekompisar! Vintern närmar sig, men än är det lite kvar. Häng med på en dyster höst-podd! Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

Sep 12, 2016

Fiskekompisarna Johan och Fredrik tacklar tungt och går på djupet med Europas största öringar. Tålamodet prövas, flugor ratas och timmarna flyger. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

Aug 30, 2016

I detta avsnitt lagar vi till vår älskade vän och provsmakar dryck. Lisa Ohma, vår samiska vän, ger tips på hur en lagar fisk i fjällen. Rödingtartatar och krokfångad havskatt från Island står på menyn. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

Aug 15, 2016

Bland fjädrar och krokar söker Fiskekompisen svaret på livets stora gåtor som vilken korv som är godast och hur flugbindning kan utnyttjas för tidsresor. Oraklet Janne Edman hjälper oss med svaren. Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm. 

Aug 1, 2016

Vad behöver en och vad bör en tänka på om en vill vifta spö i Rignäs och Römmesland? Johan reder ut det mesta men gör också enkla saker onödigt svårt, dissificsione - vad är det? Fiskekompisen med Fredrik Löwgren och Johan Malm.

Jul 18, 2016

Det knakar i Johans och Fredriks förhållande när Fredrik klarar kvalgränsen till harr-OS! Varför får Johan ingen fisk och är det viktigt att en syns på bild med fisken? PS, sorry "fiskekompisar" men den här sjön är och förblir hemlig! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren

Jun 21, 2016

 

Hur mycket kan distrahera under en fiskesäsong och var for juni? Kan CR ersätta UEFA och var är ölen!? Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Jun 13, 2016

Om Johan äter "törkegädda", blir då Fredrik uppäten av en tiokilos? Täfteå piké tournament handlar om glädje, tappade motorer, punkteringar och tatueringar! Häng me! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Jun 6, 2016

Fredrik åker lätt nervös till Luleå för att sitta i skolbänken. Men varför pratas det kycklingvingstile och vad är grejen med skägg och valium?! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

May 30, 2016

Del 2 Skottland - Är Whiskey och laxfiske en bra kombo? Varför fiskar de inte, utan irrar omkring på kyrkogårdar? Blir det någon "larre" eller? Och "The Duke" blir kompis med en hund. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

May 23, 2016

Skottland del 1. Nu avslöjar vi sanningar. Får AH godkänt på uppkörningen? Måste en ha slips vid älven och varför nynnar alla på låten "I killed a babe today"? Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

May 8, 2016

Kan en fiskehatt gå själv på mässa? Johan tar sig runt djupa vikar och möter intressanta människor som Kurt Danielsson, Leif Milling, Jussi Sjölund och många fler! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren

May 1, 2016

Ingen, jag menar ingen, berättar för mig var jag ska fiska. Jag kan själv! skriker jag som en femåring när jag står i Umba. Nu tar Fiskekompisen reda på hur det är att stå bredvid och vilja att en annan människa ska få mer fisk än du själv (hemska tanke). Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Apr 24, 2016

Vem kan knyta ihop ett "Knytkalas"? Fiskekompisen gör ett försök bland krokar och fjädrar och historisk nörderi med Niklas Dahlin, Janne Edman och Niklas Bauer. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

Apr 17, 2016

Är öringen en hen? Så fan heller, tycker Fredrik. Det är en HON och hon är skygg. Isåfall är hon opålitlig, obegriplig och helt oemotståndlig, säger Johan. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Apr 10, 2016

Vad menar Johan med pratet om en känsla för en lina? Är linan inte bara upphovet till allt elände? Dagens avsnitt bjuder på trassel! Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Apr 5, 2016

15 Oktober - Älven öppnar igen. Det börjar med en del missöden. Johan är trött, klockan är fem och bilen går inte igång. Men slutar med god mat och fisk. Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren. 

Apr 4, 2016

Harr. Thymallus thymallus är det vår käraste fisk? Och vad är harrkoket? Fiskekompisen med Johan Malm och Fredrik Löwgren.

1 2 Next »